Odpravite stres iz vašega telesa! Obiščite nas!

Masaža

Masaža je staro naravno ljudsko zdravilo. Človeštvo jo uporablja in ohranja že tisočletja.

Pri masaži gre za manipulacijo mehkih delov telesa, njeni učinki se kažejo na mišicah, koži, živcih, cirkulaciji krvi in limfe ter na izboljšanju splošnega počutja. Učinki masaže so najbolj vidni na koži, kjer se poveča temperatura masiranega predela, s tem se posledično poveča prekrvavitev in oskrba tkiva s kisikom, kar povzroči odplavljanje odpadnih presnovnih produktov iz tkiva. Z mehaničnih draženjem tkiva vplivamo na živčni sistem in preko tega na tonus mišic, kar omogoči sprostitev. Uporaba eteričnih olj pri tem poveča učinek masaže, izbere pa se individualno glede na to, kaj hočemo z masažo doseči ( zmanjšati stres, izboljšati razpoloženje, zmanjšati napetost mišic ).

Ko prebudimo čute vonja in dotika, se lahko otresemo napetosti, lajšamo nespečnost, izboljšamo razpoloženje, predvsem pa nam izboljšanje občutja prinese boljše zdravje.

Storitev Cena
Lokalna masaža ramen (20min) 10 €
Lokalna masaža ramen (30min) 20 €
Lokalna masaža roke (20min) 10 €
Lokalna masaža roke (30min) 20 €
Lokalna masaža zg. dela hrbta (20min) 10 €
Lokalna masaža zg. dela hrbta (30min) 20 €
Lokalna masaža sp. dela hrbta (20min) 10 €
Lokalna masaža sp. dela hrbta (30min) 20 €
Lokalna masaža noge (20min) 10 €
Lokalna masaža noge (30min) 20 €
Masaža z eteričnimi olji 23 €
Masaža hrbta in ramen 25 €
Terapevtska masaža hrbta 25 €
Masaža nog (50min) 28 €
Masaža nog in podplatov 30 €
Masaža hrbta in nog (60min) 33 €
Masaža celega telesa (75min) 40€
Masaža obraza (15min) 15€

Limfna drenaža

V telesu imamo dva sistema, ki skrbita za ravnovesje tekočin v telesu – to sta krvni in limfni sistem. Naloga limfnega sistema je odvajanje snovi z večji molekulami in odvečno tekočino iz tkiva. Limfne žile se začnejo prosto v mehkem tkivu, se združujejo v večje limfne žile ter se v vratnem delu izlivajo v venski krvni obtok. Preko limfnega sistema se odstranjujejo snovi, ki se ne resorbirajo s krvnim obtokom, to so predvsem večje beljakovine, dolge verige maščob, tekočine in tuje snovi odmrlih celic. Ko limfa zapušča določen del telesa, gre skozi bezgavke, kjer se limfa očisti in se nato očiščeno izlije v venski krvni obtok.

Limfna drenaža je posebna tehnika, kjer terapevt s svojimi rokami pomaga pri krčenju limfnih žil, da črpajo odvečno tekočino iz tkiva. Tehnika limfne drenaže se izvaja počasi, ritmično, z nežnimi ponavljajočimi gibi v smeri limfnega sistema. Limfna drenaža se izvaja v medicini za zmanjšanje edemov po poškodbah, zvinih, zlomih, edemih spodnjih okončin ipd., edemih po operativnih posegih, po plastičnih in lepotnih operacijah. V kozmetičnim salonih jo uporabljamo pri obravnavi aknaste in problematične kože, odpravljanju celiluta, ohranjanju tonusa kože ali pri hujšanju.

Limfna drenaža izboljša odpornost telesa in ima protistresno delovanje ter je primerna tudi takrat, ko smo zdravi.

Storitev Cena
Lokalna limfna drenaža (20min) 10 €
Limfna drenaža hrbta 10 €
Limfna drenaža hrbta, roke in trebuha (75 min) 40 €
Limfna drenaža trenuha in zgornjega dela nog 25 €
Limfna drenaža ene noge 20 €
Limfna drenaža nog 28 €
Limfna drenaža hrbta in nog 35 €
Limfna drenaža celega telesa (90min) 50 €
Limfna drenaža obraza 15€

Anticelulitna terapija

Anticelulitna terapija je sestavljena iz limfne drenaže, masaže ter terapije z ultrazvokom. Za boljši učinek je priporočljiva ustrezna prehrana in telesna dejavnost.

Celulit je patološka degenerativna sprememba podkožnega maščobnega tkiva, vzrok je lahko slab pretok limfne tekočine in krvi. Ločimo več stopenj celulita, kar je pomembno merilo pri anticelulitni terapiji.

Za odstranjevanje celulita uporabljamo limfno drenažo, s katero vzpostavimo ravnovesje tekočin v telesu, in masažo, s katero povečamo prekrvavitev in prehrano v obravnavanem predelu. Na najbolj trdovratnih predelih uporabljamo ultrazvočno terapijo , kjer izkoriščamo mehanični in toplotni učinek ultrazvoka. S tem dosežemo boljšo prekrvavitev, mišično relaksacijo, povečano prepustnost membrane in s tem povečano odpravljanje nečistoč iz tkiva.

Pri masaži uporabljamo eterična olja, ki dodatno pripomorejo pri sprostitvi mišic.Telesna aktivnost krepi mišice, poleg tega pa porablja energijo.

Na voljo je paket anticelulitne terapije, ki vsebuje:

  • 10 terapij obeh nog z ultrazvokom
  • 5 limfnih drenaž
  • 5 masaž nog
Storitev Cena
Paket anticelulitne terapije 330 €

Svetlobna terapija bioptron

Sistem svetlobne terapije BIOPTRON je medicinski pripomoček s specifično enoto, ki oddaja svetlobo, podobno delu elektromagnetnega spektra, ki ga naravno proizvaja sonce, brez UV sevanja. Svetloba se tako absorbira in sproži biološke reakcije v telesu. Različne valovne dolžine svetlobe vpivajo na različna tkiva v telesu, zato BIOPTRON vpliva na zdravljenje različnih vrst težav in poškodb.

Svetlobna terapija Bioptron lahko:

  • Izboljšati mikrocirkulacijo
  • Uglasiti presnovne procese
  • Krepiti človekov obrambni sistem
  • Stimulirati regenerativne in zdravilne procese celotnega organizma
  • Pospešiti celjenje ran
  • Lajšati bolečine ali zmanjšati njihovo intenzivnost

Znamka Bioptron je last podjetja Zepter International.

Storitev Cena
Bioptron - 10 min 8 €

Darilni boni

Če nimate ideje, kaj kupiti svojim najbližjim za obletnico ali rojstni dan, je darilni bon Fit Center enkratno darilo. Darilni boni so na voljo za večino naših storitev. Če boste imeli težave pri izbiri, vam bomo z veseljem svetovali.

Storitev Cena
Darilni bon za masažo hrbta 23€
Darilni bon za masažo hrbta in ramen 25€
Darilni bon za masažo celega telesa 40€
Darilni bon za limfno drenažo nog 28€
Darilni bon za masažo nog 28€
Darilni bon za masažo hrbta in nog 33€
Darilni bon za masažo obraza 15€